Mike Muizebelt & PENTAX K1

Onze ambassadeur, natuurfotograaf Mike Muizebelt, heeft op het moment dat we deze gallery plaatsen, de full frame Pentax K-1 een paar weken tot zijn beschikking.
Met de komst van deze professionele body heeft Pentax de term “excellence”  een nieuwe betekenis gegeven als het om de specificaties van een spiegelreflex camera gaat.

De K-1 is afgelopen weken getest met de nieuwste generatie DFA lenzen, maar ook de vroegere generatie full frame lenzen laten zien dat zij nog steeds voldoende kwaliteit hebben om de eigenschappen van de 36.4 megapixel sensor ten volle te benutten.
De automatische crop stand geeft bij het gebruik van APS-C lenzen, foto’s met een uitmuntende beeldkwaliteit van nog altijd 16 megapixels.

Het dynamisch bereik, waarbij details in de schaduwen als in de hoge lichten bewaard blijven, is uitzonderlijk goed. Daarnaast is de implementatie van de pixel shift resolutie revolutionair. De beeldkwaliteit wordt hier in de praktijk op een zeer eenvoudige manier echt (veel) beter van, met name bij de hogere ISO waarden.

Het derde instel-wiel bovenop de camera maakt het aanpassen van specifieke instellingen nog eenvoudiger zodat alle aandacht bij het onderwerp gehouden kan worden. Daarnaast is de ingebouwde WiFi voor de besturing van de camera met de telefoon of tablet een eigenschap die vrijwel iedereen zal aanspreken.
Voor de professional is de tethering met Lightroom, voor ondermeer de beoordeling van de beelden tijdens een fotoshoot, een aanwinst.

naar boven