Adapter Q voor K-vattingobjectief - Overzicht

Beschrijving

Extra krachtige supertelefoto-opnamen. Door deze nieuwe vattingadapter om een K-vattingobjectief te bevestigen op een PENTAX Q-reeks, wordt de brandpuntsafstand van het objectief ongeveer 5,5 keer vergroot in het 35 mm formaat. Dit betekent bijvoorbeeld dat het smc PENTAX-DA* 300 mm F4 ED[IF] SDM telefoto-objectief gebruikt kan worden als een 1650 mm supertelefoto-objectief (in het 35 mm formaat) voor het moeiteloos fotograferen van hemellichamen en verafgelegen landschappen via een erg compact, licht digitaal beeldsysteem.
Een heel assortiment van K-vattingobjectieven. Dankzij deze vattingadapter kunnen er in totaal 215 objectieven* gebruikt worden op de PENTAX Q-reeks,** gaande van fish-eye objectieven en unifocale groothoekobjectieven tot telefotozoom objectieven. Zo kan de fotograaf gebruik maken van een brede waaier van perspectieven en visuele effecten en snel en gemakkelijk wisselen van objectief. Het is zelfs mogelijk om een microscopische wereld vast te leggen die anders moeilijk met het blote oog waar te nemen is.
* Vanaf 15 juni 2012
**Enkel handmatige scherpstelling beschikbaar met K-vattingobjectieven.
Ingebouwde mechanische sluiter. In deze adapter werd een mechanische sluiter ingewerkt om “gordijnsluitervervorming” &mdash te voorkomen; een probleem dat leidt tot vervormde opnamen van het onderwerp, door de cameratrillingen die veroorzaakt worden door het fotograferen van snelbewegende onderwerpen en/of door een supertelefoto-objectief te gebruiken.
Andere kenmerken. - Handmatige diafragmacontrole mogelijk - Statiefbeugel (optioneel) verkrijgbaar om het camerasysteem te stabiliseren - Cameratrillingen worden automatisch gecorrigeerd met eender welk objectief, door de brandpuntsafstand gewoon in te voeren van het gemonteerde objectief op de PENTAX Q-reeks.

naar boven