Mike Muizebelt & 645Z

Onze Pentax ambassadeur, Mike Muizebelt, is in april 2015 van Kaapstad naar Port Elisabeth in Zuid-Afrika gereisd. Een road trip met een mix van cultuur, natuur, ongerepte stranden en nationale parken.

Wel wat anders dan zijn gebruikelijke uitstapjes naar de ongetemde en afgelegen wildernis, maar een geweldige reis om het gevoel van het leven langs de zuidwestelijke kust van Afrika zelf eens mee te maken.

Afgezien van zijn Pentax K-3, die al geruime tijd deel uitmaakt van zijn basis uitrusting, heeft hij deze reis ook de Pentax 645Z meegenomen.

De onovertroffen midden formaat camera met ondermeer uitstekende beeld eigenschappen.

De serie lenzen die tijdens deze trip gebruik zijn:

  • De groothoek FA 645 45mm
  • De medium zoom: FA 645 80-160mm
  • De macro FA 645 120mm
  • De lange zoom FA 645 150-300mm

Deze brandpuntafstanden bleken meer dan voldoende geweest te zijn om een pakkend beeldverhaal te creëren, waarbij zowel overzichts-, macro als close-up beelden een plaats hebben gekregen.

Het gebruiksgemak, de beeldkwaliteit, de uitstekende hoge iso en de snelle respons van de camera waren allemaal buitengewoon. De mobiliteit van de camera is veel beter dan verwacht en de kleine toename van het gewicht wordt ruimschoots gecompenseerd door de uitzonderlijke beeldkwaliteit.

De beelden hebben daarnaast een optische kwaliteit die moeilijk onder woorden te brengen is, maar we hopen dat deze kleine galerie een idee geeft over de mogelijkheden van de camera in een outdoor omgeving.

naar boven