Mike Muizebelt & PENTAX K1

Onze ambassadeur Mike Muizebelt is een full time professioneel natuurfotograaf met een uitgesproken passie voor reisfotografie, met name op het Afrikaanse continent. Maar hij geniet net zo zeer van het creëren van sfeervolle en verrassende foto’s in zijn eigen achtertuin; de kust van Zuid-Holland. Zijn werk is gepubliceerd in tijdschriften als National Geographic, Africa Geographic, Natuurfoto magazine en PF-magazine.

Hij krijgt een kick van creatief beeld en probeert met zijn fotografie zoveel mogelijk verwondering en verrassing bij de kijker te weeg te brengen. Door de uitgebreide “self-drive” reiservaring in Zuidelijk Afrika kan hij inmiddels feilloos inspelen op de steeds wisselende omstandigheden die je daar kan aantreffen.
 

Zijn kracht ligt in het maken van sterke en creatieve composities die samen met de aanwending van de laatste technische mogelijkheden zorgen voor zeer afwisselende series en portfolio’s. Deze kennis en zijn enthousiasme deelt hij graag met jullie tijdens workshops, presentaties & persoonlijk reisadvies (zowel op praktisch als fotografisch gebied).

Bezoek Mike’s website hier: https://www.mikemuizebelt.nl
of connect op facebook: https://www.facebook.com/mike.muizebelt

Mike’s favoriete apparatuur is momenteel het Pentax full-frame systeem. De compacte en uiterst stevige magnesium alloy body’s met hun weerbestendige behuizing kunnen gebruikt worden in de meest veeleisende omstandigheden, of het nu nat of koud is. Deze eigenschappen, samen met de uitstekende ergonomie en de lange levensduur van de batterijen maken deze Pentax camera’s uitermate geschikt voor outdoor-fotografie.

De extra reikwijdte van het APS-C systeem (door de 1.5x cropfactor van de sensor) is vaak een nuttige bijkomstigheid, maar met de komst van de fullframe Pentax K-1 heeft Pentax de term “excellence” een nieuwe betekenis gegeven als het om de specificaties van een spiegelreflex camera gaat.

Mike gebruikt de K-1 in combinatie met de nieuwste generatie DFA-lenzen, maar ook de vroegere generatie full frame lenzen laten zien dat zij nog steeds voldoende kwaliteit hebben om de eigenschappen van de 36.4 megapixel sensor ten volle te benutten.
De automatische crop stand geeft bij het gebruik van APS-C lenzen, foto’s met een uitmuntende beeldkwaliteit van nog altijd 16 megapixels.

Het dynamisch bereik, waarbij details in de schaduwen als in de hoge lichten bewaard blijven, is uitzonderlijk goed. Daarnaast is de implementatie van de pixel shift resolutie revolutionair. De beeldkwaliteit wordt hier in de praktijk op een zeer eenvoudige manier echt (veel) beter van, met name bij de hogere ISO-waarden.

Het derde instel-wiel bovenop de camera maakt het aanpassen van specifieke instellingen nog eenvoudiger zodat alle aandacht bij het onderwerp gehouden kan worden. Daarnaast is de ingebouwde WiFi voor de besturing van de camera met de telefoon of tablet een eigenschap die vrijwel iedereen zal aanspreken.
Voor de professional is de tethering met Lightroom, voor ondermeer de beoordeling van de beelden tijdens een fotoshoot, een aanwinst.

naar boven