iF DESIGN AWARD 2020

Ricoh wint iF DESIGN AWARD voor de RICOH GR III en de RICOH THETA Z1

TOKYO, 28 februari 2020 Ricoh en Ricoh Imaging hebben vandaag aangekondigd dat ze bij de iF DESIGN AWARD 2020 van dit jaar zijn bekroond voor de RICOH GR III en de RICOH THETA Z1 in de categorie “Product”.

RICOH GR III

De RICOH GR III, het nieuwste model uit de GR-serie, is uitgerust met een complete reeks nieuw ontworpen hoofdcomponenten, waaronder een lens, een beeldsensor en een beeldvormings-engine, om de essentiële waarden van een camera die trouw is aan het concept van de GR-serie, namelijk optimalisatie van de beeldkwaliteit, snapshotmogelijkheden en draagbaarheid, nog verder te verbeteren. Ondanks de compacte behuizing, die nog een slag kleiner is dan die van het vorige model, beschikt de GR III over een grote APS-C CMOS-beeldsensor met circa 24,24 effectieve megapixels die beelden in hoge resolutie kan produceren. Met een opstarttijd van circa 0,8 seconden is dit een razendsnelle camera te noemen waarmee u snel kunt scherpstellen en ontspannen. Daarnaast beschikt deze camera over een groot aantal nieuwe functies, zoals een snel hybride autofocussysteem, een nieuw Shake Reduction-mechanisme en een touchscreen voor een intuïtieve bediening, om de werking en functionaliteit te verbeteren.

RICOH THETA Z1

De RICOH THETA Z1 is het topmodel van de THETA-serie, de geavanceerde 360-gradencamera's. RICOH heeft hierin uitzonderlijke optische technologieën en beeldverwerkingstechnologieën toepast, gebaseerd op jarenlange ontwikkeling van hoogwaardige camera's, om de hoogste resolutie en kwaliteit tot op heden te bereiken. De compacte hoofdbody is uitgerust met een CMOS-beeldsensor van 1,0 inch met achtergrondverlichting waarmee u 360°-foto's met een resolutie van 23 MP kunt maken. Bij dit topmodel van de serie zorgt de bewerking van het body-oppervlak voor een sterk textuurgevoel, dat de bruikbaarheid ondersteunt en in een elegante afwerking resulteert. Bovendien geeft de hoofdbody van de camera, met een 0,93 inch organische EL-monitor en een functieknop (Fn), de gebruiker in één oogopslag toegang tot een veelheid aan informatie, waaronder het aantal mogelijke opnamen, belichtingsinstellingen en nog meer, waardoor de bedienbaarheid van de camera zelf sterk wordt verbeterd. De algehele functionaliteit van het nieuwste model van RICOH voldoet niet alleen aan de hoge eisen van serieuze fotografen, maar biedt ook optimale prestaties voor zowel professionals als amateurs. 

Over iF DESIGN AWARD

Al 67 jaar wordt de iF DESIGN AWARD erkend als kwaliteitsbeoordeling voor uitzonderlijk design. Het iF-label staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende designservices en de iF DESIGN AWARD is een van 's werelds belangrijkste designprijzen. Inzendingen worden bekroond in de volgende categorieën: Product, Verpakking, Communicatie, Servicedesign/UX, Architectuur, Interieurarchitectuur en Professioneel concept. Dit jaar werden 7.298 producten uit 56 landen ingezonden voor deelname.

Gerelateerde links:

Ricoh Design Award: https://www.ricoh.com/technology/design/award/

If Design Award: http://ifworlddesignguide.com/

 

© 2020 RICOH COMPANY, LTD. All rights reserved. All referenced product names are the trademarks of their respective companies.

naar boven