PENTAX KP benoemd tot ‘Best APS-C DSLR Expert’ op TIPA Photo & Imaging Awards

Tokyo, 19 april 2017 – Ricoh en Ricoh Imaging kondigen met trots aan dat de PENTAX KP spiegelreflexcamera een TIPA award in de categorie ‘Best APS-C DSLR Expert’ heeft gewonnen.

 

Deze award is uitgereikt door de prestigieuze Technical Image Press Association (TIPA). TIPA bestaat wereldwijd uit 29 fotografie magazines, verdeeld over 14 landen in 5 continenten. De ceremonie voor de winnaars vindt dit jaar plaats in Tokyo in Japan op vrijdag 16 juni 2017.

 

De TIPA-jury lichtte onderstaande details uit over het product:

BEST APS-C DSLR EXPERT: PENTAX KP

De PENTAX KP is een weerbestendige, stofdichte camera met een 24,3MP APS-C CMOS sensor zonder low pass filter. De camera maakt het mogelijk om tot ISO 819200 te fotograferen en beschikt over een Pixel Shift Resolution System en AA-filter moiré reduction technology. De camera is uitgerust met het vijf-assen shake reduction systeem en een kantelbaar lcd-monitor. De KP heeft twee shutter units met een extreem hoge reactiesnelheid van 1/6000 seconden (mechanisch) en 1/24,000 seconden bij het gebruik van de elektronisch bedienbare shutter. Naast fotografie behoort filmen in Full HD tot de mogelijkheden en kun je met de ingebouwde WiFi-mogelijkheid foto’s synchroniseren via de Image Sync app. Met de optische zoeker heb je een gezichtsveld van bijna honderd procent en de camera kan opnemen in zowel JPEG als 14-bit raw.

 

 

De Pentax KP is sinds februari in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van €1299,-.

 

Informatie en uitgebreide toelichting over de belangrijkste functies, overige en optionele accessoires kunt u terugvinden op de website.

 

naar boven