06 Telefotozoom 15-45 mm F2,8 - Overzicht

Links

Beschrijvingread more

Gelanceerd als de derde release van de hoogwaardige Q-vatting objectiefreeks die gekenmerkt wordt door de uitzonderlijke beeldweergave, dekt dit telefotozoomobjectief brandpuntsafstanden tussen 83 mm en 249 mm (in het 35 mm formaat) en een maximaal diafragma van F2.8 over het hele zoombereik. Dankzij het terugtrekbare design is het super compact en vederlicht, waardoor het de perfecte partner is voor Q-reeks camera's in zakformaat. Aangezien de brandpuntsafstand gekoppeld is aan die van het PENTAX-02 STANDAARD ZOOM objectief, kan de fotograaf genieten van een naadloos zoombereik van groothoek tot telefoto door deze twee zoomobjectieven te combineren.

F2.8 diafragma over het hele zoombereik

Aangezien dit zoomobjectief beschikt over een groot maximaal diafragma van F2.8 over het hele zoombereik, biedt het veel voordelen van een objectief met groot diafragma voor de fotograaf, zoals een mooi bokeh-effect (uit scherpstelling) en het gebruik van korte sluitertijden om cameratrillingen te beperken bij opnamen in locaties met weinig belichting. Wanneer geplaatst op een PENTAX Q-vatting digitale SLR camerabehuizing, dekt het brandpuntsafstanden van 83 mm medium telefoto tot 249 mm telefoto (in het 35 mm formaat) voor een brede waaier van onderwerpen en toepassingen, waaronder portretten, sportevenementen en landschappen.

Uitzonderlijke beeldweergave

Voor een optimale beeldweergave beschikt dit zoomobjectief over twee ED (Extra lage dispersie) glazen elementen en één glazen element met super lage dispersie om efficiënt chromatische aberratie te corrigeren over het hele zoombereik.

Uiterst compact, vederlicht design

Dit zoomobjectief, van 56 mm lang, met een diameter van 50 mm en van amper 90 gram is uiterst compact en licht om het draagcomfort en de hanteerbaarheid te verhogen. Door aan de zoomring te draaien naar de klik-stopindicator naast de brandpuntsafstandsindex van 15 mm, kan het voorste gedeelte van het objectief teruggetrokken en vergrendeld worden in de objectiefcilinder voor een kleinere totale lengte.

Andere kenmerken

  1. Quick-Shift-focussysteem om onmiddellijk over te schakelen van handmatige scherpstelling nadat het onderwerp in scherpstelling werd vastgelegd door het AF-systeem van de camera
  2. SP-coating (Special Protect) op het vooroppervlak van de optieken om stof en vuil af te weren
naar boven