GPS unit O-GPS1 - Overzicht

 • GPS_2b (Small).jpg
 • GPS_3b (Small).jpg
 • GPS_K5 (Small).jpg
 • GPS_645D_1 (Small).jpg
 • GPS_645D_2 (Small).jpg

 • GPS-functie
 • Compatibel met PENTAX K-r, K-5 en 645D
 • Astrotracer
 • Eenvoudige navigatie
 • Weersbestendig
 • Zelfstandige voedingsbron

Beschrijving

Door de O-GPS1 gewoon op de flitsschoen van een PENTAX digitale SLR-camera te plaatsen,* kan de gebruiker de breedtegraad, lengtegraad, hoogte, universele wereldtijd (UTC) en de ligging van opnamelocaties registreren op vastgelegde opnamen. Beeldbestanden met GPS-locatiegegevens kunnen worden gebruikt om opnamelocaties te traceren en locatiegegevens te bekijken op een pc. GPS-locatiegegevens opgeslagen op zulke bestanden maken het ook veel makkelijker om opnamen te sorteren en archiveren.

Door GPS-gegevens aan het SR-systeem (Shake Reduction) van de camera te koppelen, biedt de GPS een reeks unieke, geavanceerde toepassingen, waaronder ASTROTRACER, Eenvoudige navigatie en Elektronisch kompas.

GPS-functie voor het moeiteloos registreren van opnamelocatiegegevens 

De O-GPS1 wordt op de flitsschoen van een compatibele camera geplaatst en registreert de breedtegraad, lengtegraad, hoogte, universele wereldwijd (UTC) en richting van de opnamelocatie op vastgelegde opnamen. Aan de hand van kaartsoftware, zoals Google Earth™, kan de gebruiker zich gemakkelijk opnamelocaties en -richtingen herinneren op een kaart. Deze functie is erg nuttig om de opnamen nadien te sorteren en archiveren.
Opmerking: Wanneer de O-GPS1 gebruikt wordt op locaties waar hij geen signalen kan ontvangen van GPS-satellieten, kunnen de locatiegegevens fout zijn of ontbreken.

ASTROTRACER voor moeiteloze astronomische fotografie 

Eens gemonteerd op de PENTAX K-5 of K-r camerabehuizing, biedt de O-GPS1 ook de geavanceerde ASTROTRACER-functie,** die de unit aan het SR-systeem (Shake Reduction) van de camera koppelt om hemellichamen moeiteloos te traceren en fotograferen. De GPS berekent de beweging van de sterren, planeten en andere lichamen door middel van de breedtegraad verkregen van GPS-gegevens en de uitlijningsgegevens van de camera (horizontale en verticale hellingen en aspect) verkregen van zijn magnetische en versnellingssensoren en verschuift daarna de beeldsensor van de camera synchroon met de beweging van de voorwerpen.*** Bijgevolg worden sterren en andere lichamen vastgelegd als vaste punten in de plaats van wazige strepen, zelfs tijdens lange belichtingen. Het maakt astronomische fotografie ook veel eenvoudiger, aangezien er enkel een statief voor nodig is en er geen behoefte is aan aanvullende accessoires zoals een equatoriale telescoop.
** Deze functie is enkel beschikbaar wanneer de O-GPS1 op een PENTAX digitale SLR-camerabehuizing wordt geplaatst die is uitgerust met een door een magneet aangedreven SR-systeem.
*** Hoe lang de ASTROTRACER werkt, is afhankelijk van de fotografische omstandigheden.


Eenvoudige navigatie om locatiegegevens aan te geven van een bestemming

De O-GPS1 biedt een Eenvoudige navigatie-functie, die de richting van en afstand tot een bepaalde bestemming berekent vanaf de huidige positie. De gebruiker kan ofwel bestemmingen lokaliseren aan de hand van locatiegegevens die zijn opgeslagen op opnamen of ze registreren en/of toewijzen door locatiegegevens te uploaden die op een pc zijn aangemaakt.****
**** Op het moment van aankoop heeft de O-GPS1 negen PENTAX internationale servicecentra als voorgeprogrammeerde bestemmingen.

Elektronisch kompas-functie om richting aan te geven en te registreren

De O-GPS1 is uitgerust met een Elektronisch kompas-functie, die de richting van de camera erg nauwkeurig weergeeft op het LCD-scherm. Door het geomagnetische aspect dat gedetecteerd werd door de magnetische sensor ervan en GPS-locatiegegevens te gebruiken, geeft de unit de ligging aan ten opzichte van het ware noorden. De gebruiker kan ook directionele gegevens opslaan op vastgelegde opnamen.
 

Andere kenmerken

1)  Vereenvoudigde weersbestendige constructie voor gebruik bij lichte regen
2)  Zelfstandige voedingsbron (één AAA-batterij) zodat
      de camerabehuizing niet meer van stroom moet worden voorzien


PENTAX, K-5, K-r en 645D zijn handelsmerken van HOYA CORPORATION.
Google en Google Earth zijn ofwel geregistreerde handelsmerken, ofwel handelsmerken van Google Inc.
Alle andere merken of productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven.
Ontwerpen en technische gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

naar boven