Pentax K-5 - Beschrijving

Belangrijkste kenmerken

Levensechte beeldweergave met hoge resolutie en weinig ruis

PENTAX K-5 bevat een nieuwe generatie CMOS-sensor, in combinatie met de betrouwbare PRIME II Imaging Engine, die digitale opnamen afleveren aan een hoge resolutie en rijk aan schakeringen.
De K-5 biedt ook een groot gevoeligheidsbereik, van ISO 100 tot 12800, dat kan worden uitgebreid naar ISO 80~51200. Aangezien de analoog/digitaal-conversie binnen de sensor plaatsvindt, beschikt de K-5 over een indrukwekkend ruisbeheer.
Reactief autofocussysteem met een hoge precisie

De K-5 bezit hetzelfde nieuwe generatie SAFOX IX+ autofocussysteem als de PENTAX 645D middenformaatcamera, die 11 sensorpunten bevat (met 9 kruisvormige sensoren in het midden) om een snelle scherpstelling te verzekeren.

De nieuwe generatie sensor van de K-5 in combinatie met uiterst krachtige autofocusalgoritmen zorgen voor een nauwkeurige AF-werking met een snel contrast tijdens Live View-opnamen. Met de nieuwe Gulden Snede-weergave biedt de K-5 een keuze uit drie verschillende roosterpatronen om de beeldcompositie te vergemakkelijken.
Continue opnamen aan 7 opnamen per seconde

De stand continue opnamen aan een korte sluitertijd van de K-5 registreert tot 22 opnamen (in JPEG-bestandsindeling) in één keer aan een maximale snelheid van 7 opnamen per seconde, waardoor u gemakkelijk scherpe opnamen kan maken van actieve, snelbewegende onderwerpen.


Opnamen van Full HD-video's

De K-5 legt prachtige, levensechte videoclips vast in 16:9 Full HD-verhouding aan een opnamesnelheid van 25 beelden per seconde. Veel van de voordelen van kwaliteitsvolle SLR-fotografie kunnen ook benut worden in de wereld van video-opnamen. U kunt bijvoorbeeld de scherptediepte beperken om een onderwerp te doen opvallen of verschillende verwisselbare objectieven gebruiken om aparte visuele effecten te creëren. Met de K-5 kunt u ook specifieke visuele effecten toevoegen tijdens het maken van opnamen.
Compacte, solide, functionele camerabehuizing

De K-5 is enorm stevig en duurzaam, met een behuizing uit een robuuste maar lichte magnesiumlegering en een chassis uit uiterst stijf roestvrij staal. Dankzij de 77 speciale afdichtingen is de constructie ook stofdicht, weers- en koudebestendig (-10 graden °C) om een betrouwbare werking te garanderen, zelfs in barre omstandigheden.
Heldere, duidelijke beeldzoeker met 100% bereik

De K-5 beschikt over een pentaprismazoeker met een gezichtsveld van 100%, die voor een goede zichtbaarheid zorgt in buitenopnamen en de nauwkeurigheid van de scherpstelling en de beeldcompositie verbetert. Het is ook uitgerust met het vermaarde Natural-Bright-Matte-scherpstelscherm om u te helpen met de handmatige scherpstelling.

 

Shake Reduction-mechanisme met gebruikerondersteunende opties

De K-5 beschikt over de PENTAX-Shake Reduction, die de gevolgen van cameratrillingen efficiënt corrigeert tot 4 sluiterstappen om scherpe, heldere opnamen te produceren. Dit innovatieve mechanisme werkt met alle PENTAX-objectieven — zelfs de objectieven die ontworpen zijn voor analoge camera's. De K-5 heeft ook een automatische niveaucorrectiefunctie om voor een moeiteloze aanpassing van horizontale uitlijning te zorgen en een compositieaanpassingsfunctie om de kanteling van de camera automatisch te corrigeren tijdens opnamen uit de hand — verticaal, horizontaal en in de draairichting.
Groot LCD-kleurenscherm van 3,0" met breed gezichtsveld

De K-5 beschikt over een groot LCD-kleurenscherm met een hoge resolutie en 921.000 beeldpunten. Het design met breed gezichtsveld zorgt voor een duidelijke weergave van de opname van 170 graden horizontaal en verticaal.Innovatieve beeldverwerkingsfuncties om apart fotografische expressies te produceren

(1) Aangepaste opname-functie voor speciale afwerkingen

De K-5 biedt een keuze uit 9 Aangepaste opname-standen, waarmee u gemakkelijk een gewenste afwerking kunt selecteren voor een bepaalde opname om uw creatieve bedoelingen betrouwbaarder weer te geven of de heersende sfeer te benadrukken.

(2) Digitale filters-functie

Met deze functie kunt u opnamen verwerken en erg creatieve visuele expressies afleveren zonder dat hiervoor een computer nodig is. U heeft niet enkel de keuze uit 18 verschillende filters, u kunt ook verschillende filters toepassen na elkaar op één opname om meer visuele effecten te creëren.

(3) Stand kruisverwerking met drie opties

De K-5 beschikt over de unieke stand Kruisverwerking, waarin de camera automatisch de fotografische parameters verschuift voor elke belichting om in het oog springende opnamen te creëren met unieke spectaculaire kleuren — net als opnamen behandeld met de kruisverwerking in filmfotografie.

(4) HDR-functie (groot dynamisch bereik)

De K-5 beschikt over de HDR-functie (groot dynamisch bereik) om één samengestelde opname te maken met een extra breed schakeringsbereik uit 3 opnamen met verschillende belichtingen, zonder dat hiervoor een computer nodig is.

Andere kenmerken

1) De functie Elektronisch waterpas, met een nieuwe kantelingstool.

2) NR-functie met lange belichting (Noise Reduction), met een keuze uit de standen Auto, Aan en Uit.

3) Noise Reduction-functie met hoge gevoeligheid, met een camera-afhankelijke Auto-stand en een door de gebruiker aanpasbare reductiekracht die vooraf is ingesteld voor elke ISO-instelling.

4) RAW/Fx-knop, voor het in één actie verwisselen van bestandsindeling, alsook voor de toewijzing en het onmiddellijk oproepen van een specifieke functie.

5) Multipatroonmeetsysteem van 77 segmenten voor een extra nauwkeurige lichtmeting.

6) Dust Removal II-mechanisme, om stof net zo efficiënt als andere stofverwijderingstoestellen af de CMOS-beeldsensor te schudden.

7) Lange levensduur van batterij, om 980 opnamen te maken met één keer opladen.

8) Gebruiksvriendelijk Hyper Control-systeem, om op een flexibele en nauwkeurige manier de creatieve intenties in te vullen van de fotograaf.

9) Functie uitbreiding dynamisch bereik, om zowel overbelichte als onderbelichte gebieden te corrigeren.

10) Automatische vervormingscorrectie en laterale chromatische aberratiecorrectie (beschikbaar met DA-,DFA- en FA Limited-reeks objectieven).

11) CTE-stand, om het witbalansniveau automatisch aan te passen om de primaire kleuren van scènes te benadrukken.

12) Aanhechting van auteursrechten op opnamen.

13) D-BG4 Batterijgreep (optioneel) voor extra voeding met een exclusieve herlaadbare lithium-ionbatterij of zes AA-batterijen.

14) Kleurspecifieke bedieningsknoppen voor een gemakkelijke herkenning en snelle toegang, op basis van het universele kleurdesign.

15) PENTAX Digitale Camera Utility 4 softwarepakket, waaronder RAW-gegevensverwerking en een browsertoepassing (op basis van de populaire SILKYPIX RAW-gegevensverwerkingsmotor ontwikkeld door het Ichikawa Soft Laboratorium).

Auteursrechtenfoto's: degresfahrenheit.com, tempete2pixel

 

naar boven