HD D-FA 645 90mm F2.8 ED AW SR - Overzicht

Links

Beschrijvingread more

Dankzij de originele HD-coating van PENTAX — een nieuw ontwikkelde, hoogwaardige meerlaagse objectiefcoating — en het door PENTAX geïnnoveerde, op het objectief geïnstalleerde SR-mechanisme (Shake Reduction), zorgt dit medium telefoto-objectief voor heldere, fluweelachtige opnamen die ideaal zijn voor portretfotografie.

Fluweelachtige beeldkwaliteit, ideaal voor portretten

Wanneer gemonteerd op een PENTAX 645D middenformaat digitale SLR-camerabehuizing, biedt dit medium telefoto-objectief een brandpuntsafstand van ongeveer 71 mm (of ongeveer 65 mm wanneer gemonteerd op een PENTAX 645 filmformaat camerabehuizing) in het 35 mm formaat. Door twee ED-elementen (extra lage dispersie) en één asferisch element in de optieken in te werken, biedt het een beeldweergave aan een hoge resolutie over het hele beeldveld, terwijl chromatische aberratie efficiënt tot een minimum wordt beperkt, een probleem dat vaak gepaard gaat met snelle objectieven.

Bij grotere diafragma's definieert dit objectief het onderwerp met fijne, delicate lijnen en zachte, fluweelachtige randen. In combinatie met een mooi bokeh-effect (uit scherpstelling), dat gecreëerd wordt door een erg smalle scherptediepte, is het een ideaal objectief voor portretfotografie. Bij kleinere diafragma's levert het scherpe, solide opnamen af, waardoor het nuttig is voor andere toepassingen dan portretten, zoals fotografie van landschappen en stillevens. Het biedt ook macrofotografie aan een maximale vergroting van 0,5 keer. Bij close-upfotografie corrigeert het drijvende mechanisme ervan doeltreffend de kromming van het veld om scherpe, welbepaalde opnamen te maken.

Nieuwe HD-coating en Aero Bright-coating.

Dit objectief is behandeld met een nieuw ontworpen, hoogwaardige meerlaagse objectiefcoating genaamd HD-coating.* Ten opzichte van conventionele meerlaagse coatings biedt deze nieuwe coating een hoge lichtdoorlatendheid met een beperkte reflectie om scherpe, heldere opnamen te produceren zonder lichtvlekken of dubbelbeelden, zelfs in veeleisende lichtomstandigheden zoals achtergrondlicht. Door deze coating te koppelen aan de exclusieve, hoogwaardige Aero Bright-coating van PENTAX,** optimaliseert dit objectief de lichtdoorlatendheid, terwijl refractie wordt geminimaliseerd.
* HD staat voor High Definition en betekent het vermogen van het objectief om opnamen weer te geven die uitmunten in transparantie, omschrijving, resolutie en weergave.
** Een origineel objectiefcoatingproces van PENTAX dat ontwikkeld werd aan de hand van geavanceerde nanotechnologie. Door middel van een silica aerogel met een uniforme poreuze structuur als het basismateriaal, produceert deze coating heldere, kwaliteitsvolle opnamen met een uitstekende antireflectie over een brede golflengte.

Origineel, op het objectief geïnstalleerde SR-mechanisme van PENTAX

Dit is het eerste objectief dat het door PENTAX geïnnoveerde SR-mechanisme (Shake Reduction) heeft geïntegreerd in de objectiefcilinder. Aangezien dit mechanisme cameratrillingen doeltreffend corrigeert tot ongeveer 3,5 sluiterstappen, is de gebruiker zeker van haarscherpe opnamen, zelfs in omstandigheden die gevoelig zijn voor cameratrillingen, zoals wanneer u de camera in de hand houdt in zwak belichte locaties zonder flitser of bij het fotograferen van zonsondergangen.

Stofdichte, weersbestendige constructie

Als een nieuw model van de AW-reeks (All Weather), beschikt dit objectief over een betrouwbare stofdichte en weersbestendige constructie met 11 speciale afdichtingen om het binnendringen van stof en water in het objectief efficiënt te voorkomen. Door dit objectief te koppelen aan een PENTAX 645D-camerabehuizing, is de gebruiker verzekerd van een duurzaam, solide beeldsysteem dat het geweldig doet in veeleisende buitenopnamen — zelfs in regen of mist of op locaties waar de kans groot is op waterspatten.

naar boven