HD PENTAX-FA35mmF2 - Beschrijving

Verbeterde beeldkwaliteit door toepassing van de nieuwste lenscoatings

De ontwikkeling van dit nieuwe objectief was gebaseerd op de smc PENTAX-FA35mmF2AL — een zeer populair, multifunctioneel groothoekobjectief dat wordt gebruikt op SLR-camera’s van filmformaat — waarbij de lenscoatings grondig onderhanden werden genomen.


De hoogwaardige meerlaagse HD-coating is toegepast op de optische elementen om opnamen met hoog contrast te produceren, met scherpte van rand tot rand en vrij van schittering en schijnbeelden. De uiterst vlekbestendige SP-coating is aangebracht op het frontoppervlak om de bruikbaarheid van het objectief op locaties buiten te verbeteren. De buitenkant is volledig opnieuw ontworpen in overeenstemming met het ontwerp van de meest recente digitale PENTAX SLR-modellen met K-vatting, terwijl zijn compacte, draagbare body hem tot een perfect objectief maakt voor alledaags gebruik.

 

*Gebruik de meest recente updater van Digital Camera Utility 5 wanneer u op Digital Camera Utility 5 met opnamen werkt die met dit objectief zijn gemaakt . Als de softwareversie verouderd is, dan kan de naam van dit objectief niet correct worden weergegeven. Digital Utility 4 en vroeger kunnen de naam van dit objectief niet correct weergeven.

 

Over de scherpstellingsfunctie            Over objectieftechnologie

 

Über Lens Technology - Ricoh Imaging

Voorbeeldopnamen

 • Diafragma: F5.6, Sluitertijd: 1/80 sec, Brandpuntsafstand: 35,0 mm, Witbalans: Daglicht, ISO-gevoeligheid: 100, Afwerking/Aangepaste opname: Landschap  Foto gemaakt door Keita Sasaki

 • Diafragma: F4.0, Sluitertijd: 1/500 sec, Brandpuntsafstand: 35,0 mm, Witbalans: Schaduw, ISO-gevoeligheid: 100, Afwerking/Aangepaste opname: Levendig  Foto gemaakt door Keita Sasaki

 • Diafragma: F2.8, Sluitertijd: 1/500 sec, Brandpuntsafstand: 35,0 mm, Witbalans: CTE, ISO-gevoeligheid: 100, Afwerking/Aangepaste opname: Levendig  Foto gemaakt door Keita Sasaki

  Diafragma: F2.8, Sluitertijd: 1/400 sec, Brandpuntsafstand: 35,0 mm, Witbalans: Daglicht, ISO-gevoeligheid: 100, Afwerking/Aangepaste opname: Helder  Foto gemaakt door Keita Sasaki

  Diafragma: F2.8, Sluitertijd: 1/400 sec, Brandpuntsafstand: 35,0 mm, Witbalans: Daglicht, ISO-gevoeligheid: 100, Afwerking/Aangepaste opname: Helder  Foto gemaakt door Keita Sasaki

  Diafragma: F2.0, Sluitertijd: 1/50 sec, Brandpuntsafstand: 35,0 mm, Witbalans: Neonlicht - Warm wit, ISO-gevoeligheid: 100, Afwerking/Aangepaste opname: Vlak  Foto gemaakt door Keita Sasaki

Kenmerken

HD-coating om beeldweergave te verbeteren

Na een grondige evaluatie van de objectiefcoatings die aanwezig zijn op de populaire smc PENTAX-FA35mm F2AL, heeft PENTAX de meest recente HD-coating* op dit objectief aangebracht.
In vergelijking met conventionele meerlaagse coatings wordt door deze hoogwaardige meerlaagse coating de gemiddelde reflectie verminderd en de lichtoverbrenging verbeterd om bijzonder heldere opnamen met hoog contrast te produceren, vrij van schittering en schijnbeelden, zelfs in verlichtingsomstandigheden zoals tegenlicht.

 

*HD staat voor High Definition

【Vergelijking tolerantie tegenlicht】

 • Foto gemaakt met conventionele "smc PENTAX-FA35mmF2AL"

 • Foto gemaakt met "HD PENTAX-FA35mmF2"

SP-coating bestand tegen vlekken

Op het frontoppervlak van het objectief is de SP (Super Protect)-coating uiterst bestendig tegen water en vet, zodat het gemakkelijk is om eventuele vlekken weg te vegen.
De fotograaf hoeft zich daarover dus geen zorgen te maken als hij of zij foto’s maakt in de buitenlucht.

Nieuwe buitenkant in overeenstemming met de meest recente SLR-modellen

Dit objectief heeft niet alleen de grootte van de originele smc PENTAX-FA35mmF2AL behouden, maar is ook uitgerust met een volledig nieuw ontwerp van de buitenkant, vergelijkbaar met die van de nieuwste objectieven uit de DA-serie en D FA-serie. Dit nieuwe ontwerp maakt dit objectief met vaste brandpuntsafstand een perfecte partner voor de nieuwste digitale SLR-modellen uit de K-serie.


    Aangezien dit objectief de diafragmaring bevat, maakt deze veel van de functies mogelijk die worden geleverd door SLR-camera’s van het filmformaat en oudere digitale SLR-modellen met K-vatting, waardoor het mogelijk is met een grotere variëteit aan camera’s te fotograferen.

Gemakkelijk te gebruiken standaardobjectief

Dit objectief biedt, wanneer aangesloten op de body van een digitale PENTAX SLR-camera een gemiddeld brede beeldhoek van 35mm op een full-frame-model of een standaardbeeldhoek van 53,5mm op een model van het formaat APS-C.

 

Aangezien dit objectief een natuurlijk perspectief biedt dat vergelijkbaar is met dat van het blote oog, kan hij worden gebruikt als een multifunctioneel standaardobjectief voor een groot aantal toepassingen, waaronder het maken van snapshots, landschapsfotografie en portretten. Hij is ook uitgerust met een minimale scherpstelafstand van 0,3 meter.

Compact, draagbaar ontwerp

Dit objectief, met een gewicht van circa 193 gram en een lengte van slechts 44,5 millimeter, is compact en draagbaar ontworpen om op elke locatie en voor elke gelegenheid zorgeloos te kunnen fotograferen.

Hybride asferische optische elementen

Het objectief is voorzien van hybride asferische optische elementen om op effectieve wijze diverse aberraties te kunnen compenseren. Dankzij deze elementen biedt dit objectief vanaf de minimale scherpstelafstand tot oneindig buitengewoon heldere opnamen met hoog contrast en zelfs bij een open diafragma een scherpte van rand tot rand .

【MTF Chart】

Geometric MTF (MTF calculated without referencing the effects of light diffraction phenomenon)

F2


What is the MTF chart?

 

Wave optical MTF (MTF calculated referencing the effects of light diffraction phenomenon)

F2

naar boven