DA 560mm F5.6 ED AW - Overzicht

Links

Beschrijvingread more

Uitstekende beeldweergave van verre onderwerpen

Wanneer gemonteerd op de behuizing van een PENTAX K-vatting digitale camera met verwisselbare objectieven, biedt dit supertelefoto-objectief een brandpuntsafstand van ongeveer 859 mm in het 35 mm formaat. Aangezien de unieke telescoopachtige optieken minder optische elementen vereisen dan conventionele objectiefoptieken, worden er scherpe, duidelijke opnamen gegarandeerd, vooral met verre onderwerpen. Door daarnaast twee ED (extra lage dispersie) optische elementen in te werken, levert het heldere opnamen af met een hoge resolutie, zelfs aan de randen, terwijl chromatische aberratie tot een minimum wordt beperkt.

Nieuwe, hoogwaardige HD-coating

Dit objectief is behandeld met HD-coating,* een hoogwaardige meerlaagse objectiefcoating die nieuw ontworpen is door PENTAX. In vergelijking met conventionele meerlaagse coatings, biedt deze nieuwe coating meer lichtdoorlatendheid en minder reflectie, om scherpe, duidelijke opnamen te produceren zonder lichtvlekken of dubbelbeelden, zelfs in veeleisende belichtingsomstandigheden zoals achtergrondlicht.
* HD staat voor High Definition en betekent het vermogen van het objectief om opnamen weer te geven die uitblinken in transparantie, omschrijving, resolutie en weergave.

Stofdichte, weersbestendige constructie

Als een nieuw model van de AW-reeks (All Weather), beschikt dit objectief over een betrouwbare stofdichte en weersbestendige constructie met 29 speciale afdichtingen om het binnendringen van stof en water in het objectief efficiënt te voorkomen. Door dit objectief te koppelen aan een stofdichte, weersbestendige behuizing van een digitale camera met verwisselbare objectieven van PENTAX, zoals de PENTAX K-5 of de PENTAX K-30, is de gebruiker verzekerd van een duurzaam, solide beeldsysteem dat het geweldig doet in veeleisende buitenopnamen — zelfs in regen of mist of op locaties waar de kans groot is op waterspatten.

Nieuw design van de buitenkant om HD-reeks te markeren

De buitenkant van het objectief werd elegant wit geverfd om hittenevel in de objectiefcilinder te beperken door een brandende zon. In het midden van de objectiefcilinder zit een rode almite ring die dient als apart, schitterend symbool van de nieuwe HD PENTAX-objectiefreeks. Riembevestigingen worden gemaakt van gemachineerd aluminium om het exclusieve uiterlijk ervan te versterken.

Camera Toebehoren read more

naar boven