HD PENTAX-DA 20-40mm F2.8-4 ED Limited DC WR - Overzicht

 • HD DA 20-40mm F2.8-4 ED Limited DC WR.jpg
 • _HD20-40_BK.jpg
 • _HD20-40-BK_hood.jpg
 • _HD20-40_SL.jpg
 • _HD20-40-SL_hood.jpg

 • Equivalent van 30.5-61.5mm in 35mm
 • Betrouwbare, weerbestendige constructie
 • Lens-geintegreerde AF motor 
 • High Definition Coating 
 • Rond vormige diaphragm 
 • Extra low-dispersion ED lens elementen

Links

Beschrijvingread more

De HD PENTAX-DA 20-40mm F2.8-4ED Limited DC WR heeft twee keer optische zoom en beschikt over een groot maximaal diafragma van F2.8 aan de groothoekzijde. Naast een HD-coating en volledig rond diafragma heeft de lens – als eerste in de serie – ook een weerbestendige constructie. Samen met het stille autofocussysteem aangedreven door een autofocusmotor, maak je met deze lens ook onder slechte weersomstandigheden prachtige beelden.

De eerste zoomlens in de Limited Lens-series met twee keer optische zoom

Met zijn zoombereik van 20 mm tot 40 mm, biedt deze lens een brandpuntsafstand van 30,5 mm tot 61,5 mm (op een 35 mm-camera) bij gebruik op een digitalecamera-body met verwisselbare lens uit de PENTAX K-serie. De lens heeft de meest gebruikte brandpuntsafstanden die nodig zijn voor veel populaire toepassingen, zoals het fotograferen van landschappen, snapshots en portretten. Daarmee is hij de ideale keuze als je op zoek bent naar een veelzijdige, alledaagse lens.

Kwaliteit van de veelgeprezen Limited Lens-serie voor heldere en scherpe beelden en een premium uitstraling

Het ontwerp van deze lens is een erfenis van de Limited Lens-serie. De lens heeft een optisch systeem dat natuurgetrouw de diepte weergeeft en tegelijkertijd vertekening in de hoeken in het gehele zoombereik minimaliseert. Fotografen optimaliseren het beeld van hun onderwerp door zijn verschijning zachter te maken bij een groter diafragma en scherper bij een kleiner diafragma. De lenscilinder, kap en dop zijn gemaakt van een hoogwaardig aluminium materiaal en met de hand bewerkt voor perfecte afmetingen en een mooie textuur. De zoomring zit in het midden van de lenscilinder en heeft een aantal gekartelde groeven om bediening van de zoom makkelijker te maken.

Hoogwaardige optische technologie

De lens is behandeld met de door PENTAX ontwikkelde HD-coating*, een hoogwaardige coating met meerdere lagen. Deze vermindert reflectie in het zichtbaar lichtspectrum met meer dan vijftig procent ten opzichte van traditionele coatings met meerdere lagen. Dit stelt de gebruiker in staat om scherpe, contrastrijke beelden vast te leggen, zonder overstraling en spookbeelden, zelfs onder ongunstige lichtomstandigheden als tegenlicht. De lens bevat ook een ED-glaselement (Extra-low Dispersion) en een super-low dispersion-glaselement voor heldere hogeresolutie-beelden met honderd procent scherpte. Ook compenseert hij effectief voor kleurafwijkingen in het gehele zoombereik.

* HD staat voor hoge resolutie

De eerste weerbestendige lens in de Limited Lens-serie

Deze lens is het eerste model in de Limited Lens-serie met een weerbestendige constructie met zeven speciale afdichtingen om te beschermen tegen water en vocht in het lensinterieur. Zet de lens op een weerbestendige digitale SLR-camerabody van PENTAX en de gebruiker is verzekerd van een grotere duurzaamheid en betrouwbaarheid tijdens het fotograferen in de regen of mist en op locaties met risico op spuitend of spetterend water.

Opties read more

Camera Toebehoren read more

naar boven